Обуки за работни вештини

03.10.2011

Обуки за работни вештини

 

Младински образовен форум распишува конкурс за учесници на циклус од седум обуки за работни вештини во склоп на проектот Младинска независност кои ќе се спроведуваат во Скопје, Tетово, Штип, Струга и Битола за време на викендите во периодот од 29 октомври до 11 декември 2011. Oбуките ќе бидат на македонски јазик. Сите учесници кои ќе ги посетат обуките ќе добијат сертификат за учество.

Листа на обуки во циклусот Обуки за работни вештини:

1. Kомуникациски вештини

2. Лидерство, мотивација и тимска работа

3. Управување со проектен циклус

4. Претприемништво и бизнис план

5. Организација на настани

6. Европски фондови

7. Маркетинг и интернет маркетинг

За учество апликантите треба да ги исполнат следните услови:

– Да се во потрага по работа.

– Да се апсолвенти, дипломирани или магистрирани на возраст до 28 години.

– Да се во можност да ги посетат сите седум обуки.

Сите заинтересирани да се пријават најдоцна до 10ти октомври 2011 на

stip@mof.org.mk

Апликацијата за учество може да се превземе од тука _soft_skills.doc или

www.mof.org.mk и www.nezavisnost.org.mk

Бројот на учесници е ограничен. Обуките се бесплатни.

Обуките ќе се реализираат на следниве дати:

29 – 30 октомври,

5 – 6 ноември, 12-13 ноември, 19 – 20 ноември, 26- 27 ноември,

3 – 4 декември, 10 – 11 декември.

Last modified: 06.04.2017