Обуки за медиумски активизам

19.11.2012

Реализирани обуки за интернет активизам, аудио и видео монтажа

Согласно предвидените активности на ФРЛЗ, на 27.10.2012 во Економскиот факултет во Штип се оддржа обука за нови медиуми и интернет активизам.

Еднодневната обука имаше за цел да ги едуцира младите за основите на интернет активизамот, историјата на интернетот  и алатките во вид на нови медиуми кои се лесно достапни за сите, а имаат голема моќ за непристрасно информирање.

Обуката е спроведена во рамките на проектот УСАИД за граѓанско општество.

Во рамките на проектот Радио МОФ, на 03.11.2012 во просториите на ФРЛЗ се оддржа обука за аудио и видео монтажа. На обуката присуствуваа 13 млади ентузијасти со цел  демонстрирање на основните алатки за аудио монтажа (Adobe Audition 3) и видео монтажа (Sony Vegas 9) пред новите членови на медиа/арт клубот.

Last modified: 06.04.2017