Обуки за аудио и видео монтажа

29.10.2012

Конкурс за учесници на обуки

Mладински образовен форум и Радио МОФ, во рамките на Проектот младинско online радио – Радио МОФ, распишува повик за учесници за „Обуки за аудио и видео монтажа “.

Обуките ќе се реализираат во Скопје, Тетово, Струга и Штип, во соработка со МОФ медиа/арт клубовите, викендот 3 ноември – 4 ноемви 2012 година. Обуките се еднодневни [8 часа вклучувајќи и паузи].

Кандидатите за учество на обуките треба да ги исполнат следните услови:да се на возраст од 16 до 25 години, да покажуваат интерес за вклучување во идни онлајн иницијативи и кампањи и да покажуваат интерес за интернет, аудио и видео актиизам.

Сите заинтересирани можат да се пријават најдоцна до 31-ви октомври 2012 година, преку испраќање на е-пошта со вашите основни контакт податоци на obuki@mof.org.mk. При пријавувањето важно е да напоменете за што се пријавувате во насловот на e-поштата.

Бројот на учесници е ограничен. Обуките се бесплатни и ќе бидат спроведени на македонски јазик од страна на искусни обучувачи од Радио МОФ. При селекцијата на кандидатите ќе биде земен предвид етничкиот и родовиот баланс на групите. Приоритет ќе биде даден на оние учесници кои први ќе се пријават.

Повеќе информации: radio@mof.org.mk

Last modified: 06.04.2017