Дебатен турнир во Штип

21.01.2014

Дебатниот турнир „Пастрамегадон“ одржан во Штип

На 17 и 18 јануари на Економскиот факултет во Штип се одржа дебатниот турнир „Пастрамегадон”, на кој дебатираа дебатери од Штип и Велес. 12 тимови и вкупно 36 дебатери дебатираа на тезата „Зимските олиписки игри во Сочи 2014 треба да бидат бојкотирани”.

По 4те рунди, двата најдобри тимови кои влегоа во финале беа “Henri VII” и “Putin, Merkel & Obama”, од кои првото место го освои тимот “Henri VII”, составен од Ванеса Гарпова, Никола Крстев и Димитар Илиев.

Прв најдобар победник на турнирот беше Ева Георгиева , додека второто место му припадна на Ванче Димовски, а третото на Никола Крстев од тимот “Henri VII”.

Last modified: 06.04.2017